Schooltv beeldbank

 

 

 

 

Je hebt het al ondervonden, ICT is niet meer weg te denken uit de lessen van het Lager Onderwijs. Je moet steeds meer nieuwe dingen vinden om de leerlingen te motiveren voor eender welke les. Hun aandacht is veel sneller verdwenen en de motivatie is vaak ver te zoeken.

MAAR er is iets aan te doen!

Door ICT beetje voor beetje te integreren in je lessen, zijn de leerlingen veel gemotiveerder en heb je meteen hun aandacht. Al goed en wel, maar wat moet je precies doen en wat kan je gebruiken?

Bijna voor iedere WO-les heb je filmpjes die iets makkelijker uitleggen dan dat wij zelf kunnen doen. Voor jou is het het ideale hulpmiddel om de leerlingen meteen iets te laten snappen en voor de leerlingen is het veel leuker.

Waar vind je de juiste en goeie filmpjes?

  • Youtube: Iedereen denkt meteen hier aan, maar na lang zoeken vind je soms nog niet wat je zoekt
  • Schooltv Beeldbank: Dit is DE site waar je de juiste filmpjes op vindt, en die je makkelijk kan gebruiken in je les.

School TV Beeldbank

Zoals ik daarnet al zei: de oplossing voor je probleem. Je vindt er bijna alle filmpjes die je zoekt, ik zeg wel bijna, omdat het soms kan gebeuren dat er iets niet op staat.
Daarbij komt dat ook sommige WO-handleidingen verwijzen naar deze site, of tenminste naar deze filmpjes. De filmpjes vind je op : http://www.schooltv.nl/beeldbank/

 

Je hoeft alleen aan te duiden of je filmpjes wil voor kleuter, primair of secundair onderwijs.

 

 

 

 

 

 

Daarna typ je een trefwoord in of zoek je via de vakgebieden.

 

 

 

 

 

 

De site is makkelijk in gebruik en je kan er altijd naar verwijzen zodat de leerlingen ook thuis de filmpjes opnieuw kunnen bekijken.

Zeker een must voor toffe lessen!
Probeer het zelf zeker uit!

Groetjes

Inez

Advertenties